10. De Camprodon al Santuari del Catllar

De Pirineu Català - Comarca de Camprodon

1 hora 45. A peu o en cavalleria. Es pot anar fins a Vilallonga, 1 hora en carruatge de dues rodes.

1 h. 35. Passeres del Catllar. (Vegeu itinerari 11a). Es deixa el camí de Setcases i Ull de Ter i es baixa a trobar el riu, que es travessa per les passeres, pujant tot seguit per delitós camí, que s'enlaira a l'esquerra del riberal del Catllar, entre petites corrents d'aigua saltadores i prats atapeïts de verd herbam.

1 h. 45. Santuari del Catllar, 1.165 m. alt., en un promontori avançat, després de la serra, de dretes caients. Santuari molt antic d'origen romànic. La capelleta és petita, baixa i senzilla. S'hi venera la Mare de Déu del Catllar. Hi ha dues imatges de la Verge: la de l'altar principal és moderna; l'antiga, romànica, està en un altaret, és de fusta esculpturada i amagat son mèrit arqueològic per vestimenta de roba. En la porta de l'ermita hi ha unes cadenes penjades que, segons tradició, pertanyeren a un captiu que es lliurà d'elles per miracle de la Verge. L'aplec s'hi celebra el segon dia de la Pasqua de Resurrecció. Pertany el santuari a la família Arañó, de Barcelona, que cuida de la conservació de l'església.

Els voltants del Santuari son molt pintorescs, sobretot en els fondals de la ribera del Catllar. A uns deu minuts de l'ermita, en el sot, hi ha una fresca font en lloc deliciós.


Comentaris itinerari 10: De Camprodon al Santuari del Catllar.
Wikiloc: Itinerari al Catllar.


Esquerra.png Inici.png Dreta.pngAdaptació del llibre: Pirineu Català: Comarca de Camprodon
Cèsar August Torras, 1902
https://comarcadecamprodon.cat