7. De Camprodon a Vilallonga i la Font Blanca

De Pirineu Català - Comarca de Camprodon

a) Per la vora esquerra del Ter

1 hora. Camí practicable per carruatges de dues rodes.

1 h. De Camprodon a Vilallonga. (Vegeu itinerari 11a). Vilallonga, poble de 492 habitants, província de Girona, districte de Puigcerdà, bisbat de Girona, a 1.035 m. alt. Hostals: Peroy, Pérez i Feliu.

Forma municipi de 1.318 habitants, descompost en la següent forma: Vilallonga, 492 habitants; Tragurà, 327; Abella, 186; La Roca, 110; Llebró, 56; El Cros, 19; cases escampades, 128. Té tres escoles públiques i societat de socors mutuals. Celebra sa festa major el dia 11 de Novembre, per Sant Martí, patró de la parròquia. L'església, d'origen romànic, està del tot desfigurada, havent-se destruït la major part de sa antiga obra per a engrandir-la; conserva sols alguns detalls apreciables.

La Font Blanca està situada a la part oposada del riu, que es travessa per una palanca, seguint un petit tros vorera avall. Està ben arreglada, amb pedrissos a son voltant. L'aigua és molt fresca i bona; el lloc, ben agradable per sa proximitat al riu i pel bell paisatge que l'envolta.


b) Per la vora dreta del Ter

1 h. 15 m. Practicable a peu i recomanable, de tornada, si es vol donar la volta a la vall pels dos costats del riu.

25 m. Pont del Molí de Llanars. (Vegeu itinerari 6b). De Llanars a La Roca. (Vegeu itinerari 20d).

40 m. Abans d'arribar a dalt de La Roca es troba un camí a la dreta que baixa altra volta a buscar el Ter. Va vorejant el riu per un seguit d'hermosos paisatges ornats per la capritxosa corrent de l'aigua jugant entre roques i còdol, bells aplecs d'arbres i la constant i matisada verdor de les closes.

1 h. 10 m. Font Blanca. (Vegeu aquest mateix itinerari a.)

1 h. 15 m. Vilallonga.Comentaris itinerari 7: De Camprodon a Vilallonga.
Wikiloc: Itinerari a) per la vora esquerra del Ter.


Esquerra.png Inici.png Dreta.pngAdaptació del llibre: Pirineu Català: Comarca de Camprodon
Cèsar August Torras, 1902
https://comarcadecamprodon.cat