8. De Camprodon a La Moixa i Griu. Vall de Feitús

De Pirineu Català - Comarca de Camprodon

1 hora 1 5. A peu des de Llanars. Excursió recomanable.

20 m. Llanars. De Llanars a Camprodon. (Vegeu itinerari 11a). Abans de passar el pont de Llanars, i deixant-lo de costat estès sobre la ribera de Feitús, es pren per la vorera esquerra d'aquesta en amunt, passant pel peu de la Font del Llanarès, seguint un camí pedregós en el propi llit de la ribera.

25 m. El camí es separa un xic del curs de l'aigua, encara que continua prop d'ella. A l'altre part del riu el Mercader, masia envoltada de bell conjunt d'arbres.

30 m. Abundoses deus d'aigua en les aspres vessants de la dreta del camí.

Palanca de l'Illa.

35 m. Pont-palanca de l'Illa a l'esquerra, sobre la ribera, lloc pintoresc en alt grau. A la banda oposada del riu, bonica fondalada, en la que es mig amaga la casa de l'Illa, enrondada per bella espessor d'arbres alts i cepats. Sola el camí raja la Font d'en Nonó.

40 m. Molí d'un Nonó, molt pintoresc. L'aigua que mou el molí s'agombola abans en una especie d'estany ombrejat d'arbres. La vall forma un estret en el que s'hi acoblen deliciosament la pintoresca casa del molí, l'estanyol, el riu, arbres i roques. Passat el moli es troba, a la dreta, el verd i joliu Pla de la Moixa, finament herbat i enrondat d'arbreda.

45 m. Es travessa la ribera no lluny del pla i es segueix per sa dreta i per camí ombrejat d'arbres.

50 m. Veïnat de Feitús adjunt al poble de Llanars: a l'esquerra, unes quantes cases bellament desordenades en la vessant de la serra. Prop de Can Darré [Darrer], una cabalosa font. Es deixa el veïnat a l'esquerra i es segueix prop del riu.

55 m. Palancot rústec estès sobre el Feitús. A l'altra part d'aquest, la Font del Gat, que forma una especie de gruta amb degotalls.

1 h. Aiguabarreig de la ribera del Griu amb la del Rodà, que baixa a l'esquerra del NNO. formant ambdues reunides el riu o ribera de Feitús. Es travessa el llit pedregós i ample de la ribera del Rodà i l'aigua per passeres, i es pren un camí que s'enfila, per sobre la vora dreta de la ribera del Griu. Es travessa una preciosa arbreda, que forma bellíssims punts de vista. Trajecte deliciós.

1 h. 10. Es passa per sota la casa del Griu.

1 h. 15. Font del Griu, molt ben situada i arreglada convenientment. Està en lloc ombrejat, a curta alçària del riberal. En la part contraria, al fons, destaquen les salvatges vessants o més pròpiament dit canals de les Caroses [Queroses].Comentaris itinerari 8: De Camprodon a La Moixa i Griu. Vall de Feitús.
Wikiloc: Itinerari Vall de Feitús.


Esquerra.png Inici.png Dreta.pngAdaptació del llibre: Pirineu Català: Comarca de Camprodon
Cèsar August Torras, 1902
https://comarcadecamprodon.cat