9. De Camprodon a la clotada de Can Huguet vell i ermita del Roser

De Pirineu Català - Comarca de Camprodon
Ermita del Roser de Can Huguet.

1 hora. A peu.

35 m. Torrent de Vilardell. (Vegeu itinerari 11a). Es puja torrent amunt, deixant la casa del Vilardell i les cabaloses deus a l'esquerra. El camí és molt pintoresc, i la clotada verda i rienta, i a trets arbrada.

50 m. A l'esquerra, en un replà avançat de la vessant, en lloc enlairat, l'antiga casa Huguet. Una fatigosa drecera hi puja en cinc minuts. És preferible seguir el camí que s'endinsa en una boscúria preciosa, d'arbres cepats de classes diverses i tons i brancatge variat. Va pujant en giragonses per entre l'espessetat de l'arbreda.

1 h. Can Huguet vell, antiga i grandiosa casa de camp de sever caràcter. Ermita del Roser, prop de la casa, en un tossalet herbat, ombrejada d'arbres. És relativament moderna i, si bé no ofereix cap particularitat especial, entona bellament per sa senzillesa poètica; amb son petit portal, amb finestres a ambdós costats per a poder resar ala Verge quan la porta és tancada; son ull de bou damunt la portada i son campanaret d'espadanya sobre inclinades teulades a dues vessants.


Comentaris itinerari 9: De Camprodon a la clotada de Can Huguet.
Wikiloc: Itinerari clotada de Can Huguet.


Esquerra.png Inici.png Dreta.pngAdaptació del llibre: Pirineu Català: Comarca de Camprodon
Cèsar August Torras, 1902
https://comarcadecamprodon.cat