Comentaris itinerari 2: De Sant Joan de les Abadesses a Camprodon

De Pirineu Català - Comarca de Camprodon

En tren fins a Sant Joan de les Abadesses

La línia actual del tren segueix el mateix recorregut que fa 100 anys. El recorregut actual es fa en unes 2h, segons parades i horaris, i es fa a uns 50km/h de mitjana.

La via fins (o des de) Sant Joan es va inaugurar el 1880 a fi de poder dona sortida al carbó de les mines d'Ogassa. Les mines van tancar el 1967, però es va mantenir la línia en funcionament fins el 1980, centenari de la seva obertura.

Actualment, el tram entre Ripoll i Sant Joan és una via verda per a ciclistes i vianants anomenada Ruta del Ferro i el Carbó. Recorre una distància de 9km amb un desnivell de 100 metres. La ruta segueix 4km més fins al baixador de Toralles, proper a Ogassa. A l'antic magatzem de l'estació de Sant Joan hi ha un alberg on també s'hi poden llogar bicicletes.


Sant Joan de les Abadesses

El gran pont gòtic (de base romànica) que menciona Torras va ser dinamitat durant la Retirada l'any 1939 i reconstruït l'any 1976.

A la sortida de Sant Joan, en el km 106 de la carretera C26, hi ha un monument al compositor de l'himne de Mèxic, fill de la vila, En Jaume Nunó i Roca.

En el 2km, al pont del Pagès, noteu que no diu res de la Colònia Llaudet, tot i ser construïda a final del segle XIX, i la primera edició de la Guia és de 1902.


Sant Pau de Segúries

Noteu que ja quan Torras escriu, abans de 1902, la nova carretera entre Sant Joan i Camprodon passa per fora el poble, seguint el traçat actual.

A la sortida de Sant Pau, passat el polígon industrial i abans d'arribar al 5km de la C38, davant del Carbur, hi ha les restes d'un pont medieval que travessava el Ter. Es pot veure des del costat oest de la carretera. També passat el pont de la Rovira i just en acabat, a l'esquerra hi ha un petit espai per a aparcar i un camí que baixa al costat dret del riu per sota el pont. Seguiu el camí riu avall uns 200m. Poc després de travessar el pont actual, també veureu les restes d'un segon pont, més modern que el medieval, dinamitat durant la Retirada. Tres ponts en 200 metres.

El pont medieval, de 24 metres d'ull, connectaria amb l'antiga via romana (Via Annia) a través de l'espai que ara ocupa el Carbur (al costat de la carretera C38), i tot seguit amb el proper (GR-151, Camins del Bisbe i Abat Oiliba) cap a l'església de Sant Pau Vell i la via romana de Capsacosta.


Aiguat de 1940 o de Sant Lluc


Tornar a la plana de l'itinerari.
Tornar a l'índex de Comentaris.