Comentaris itinerari 3: De Camprodon al Remei

De Pirineu Català - Comarca de Camprodon

El llibre ens diu de començar el camí per la carretera de Sant Joan, fet avui impossible pel trànsit i la inexistència d'una vora per on caminar. Millor doncs passar per la Mare de la Font, i d'allí prendre el camí que resseguint l'escarpada paret del bac de Sant Antoni va fent via pel Camp de la Vila i més enllà, darrera d'una petita zona industrial. El camí segueix arran de la plana i en acostar-nos a la carretera trobarem un seguit de búnquers del centre de resistència 37 de la Línia P[1].

Torras ens situa les fonts dels Romeus, de les Rocasses i dels Enamorats just abans del pont i les pròpies Rocasses. Entre l'aiguat de 1940 i la nova carretera, no sembla que quedin restes de les fonts.


Arribats a les Rocasses no podem passar per sota el pont tal com ens diu Torras. Seguim el camí per la vora esquerra del Ter. Si la vegetació ho permet podrem veure diferents rescloses i fàbriques, entre d'altres la de les galetes Birba. Passem per un càmping i seguim; el camí baixa a nivell de riu i ens trobem al costat del gual de Can Beia, un antic hostal. Una de les rutes de la transhumància entre Pardines, Cavallera i l'Empordà travessava el riu per aquest gual i seguia pel Sitjar. A l'altre costat del riu, a la carretera, el senyal de trànsit ens indica que per allí travessa bestiar seguint aquest camí.

Arribats al torrent de Creixenturri, hi ha la font del Remei, aigua amunt.


Passat el torrent de Creixenturri, a l'esquerra trobem les escasses restes de la teuleria del Sitjar.

  • Gual de Can Beia sobre el Ter. Foto: Jordi Iparraguirre, 2016.
  • Ruïnes de la teuleria del Sitjar. Foto: Jordi Iparraguirre, 2016.


Referències

  1. CLARÀ i RESPLANDÍS, Josep. Els fortins de Franco. Arqueologia militar als Pirineus catalans. 2010. Rafael Dalmau, editor. Barcelona


Tornar a la plana de l'itinerari.
Tornar a l'índex de Comentaris.