Descarregueu el llibre electrònic

De Pirineu Català - Comarca de Camprodon

Aquesta primera edició del llibre electrònic ha estat feta a partir del text en LibreOffice, exportant amb Calibre a formats de llibre electrònic. Inclou les fotografies del llibre de 1902, els enllaços als Comentaris d'aquesta web i a l'adaptació de les rutes a Wikiloc.

No inclou els itineraris pel Vallespir, Canigó i Conflent que afegiré en una propera segona edició o potser en un volum separat.

Al costat de cada format trobareu el respectiu condensat alfanumèric o funció resum (hash) MD5 per si trobeu el llibre electrònic en un altre lloc i voleu comprovar si és la versió original o ha estat adulterat, per exemple, amb programari maliciós.

Tot seguit trobareu el llibre electrònic en diferents formats de llibre electrònic:

Format AZW3 fc2fe525a4f2d9cf5d8edf0ad71b1647
Format EPUB 9697f40083c22a34141f82e569c5fa9e


Portada del llibre electrònic

Vista ESE des d'Ull de Ter, amb les ruïnes del Xalet vell a primer terme, i fugint horitzó enllà, els pendents i cingles blancs de Coma Ermada, Mardanyà, el bosc de Carboners i la collada de la Balmeta, Montfalgars i l'afaitada de la MAT, Comanegra, Bassegoda, i al fons de tot, la Mare de Déu del Mont. En dies sense calitja podríem veure la Mediterrània, no gaire lluny d'allí on el Ter, que neix aquí, s'obre a la mar.


Portada de la versió electrònica del llibre "Pirineu Català, comarca de Camprodon" d'en Cèsar August Torras, digitalitzat i editat per Jordi Iparraguirre Vilarrasa. Foto de l'editor.


Com comprovar l'autenticitat del llibre electrònic

Les funcions resum (hash) converteixen una entrada de bits en una cadena alfanumèrica de sortida, de llargada determinada i amb una probabilitat (quasi) nul·la de repetir-se per entrades de bits diferents. A més una més, canviant només un sol bit de l'entrada, la sortida serà molt diferent. Obtenint la funció resum del fitxer del llibre tenim la seva empremta digital, i qualsevol modificació en el fitxer, per petita que sigui, generarà un resum diferent.

Més amunt teniu la funció resum de cada fitxer feta amb l'algoritme MD5.

Un cop baixat el fitxer (d'aquí, d'un altre lloc, o d'algú que us en passa una còpia), podeu comprovar que no ha patit cap modificació i que és exactament el mateix que l'original comparant el resum d'aquesta web amb el que vosaltres podeu obtenir en el vostre ordinador.

Windows

Aneu a la línia de comandes i salteu al directori on hi teniu el fitxer

C:\> CertUtil -hashfile Pirineu_Catala-Comarca_de_Camprodon-Cesar_August_Torras.epub MD5

Hauria de respondre:

MD5 hash of Pirineu_Catala-Comarca_de_Camprodon-Cesar_August_Torras.epub:
9697f40083c22a34141f82e569c5fa9e
CertUtil: -hashfile command completed successfully.


GNU/Linux

$ md5sum <nom-del-fitxer>

Per exemple:

$ md5sum Pirineu_Catala-Comarca_de_Camprodon-Cesar_August_Torras.epub 

I hauria de respondre:

9697f40083c22a34141f82e569c5fa9e  Pirineu_Catala-Comarca_de_Camprodon-Cesar_August_Torras.epub


Podeu veure que el resultat de la comprovació (cadena alfanumèrica) obtinguda és la mateixa que hi ha llistada dalt de la pàgina. Els fitxers (el meu original i el que heu obtingut) són doncs idèntics. Si les dues cadenes alfanumèriques són diferents, el vostre fitxer no és l'original i ha estat modificat.
Adaptació del llibre: Pirineu Català: Comarca de Camprodon
Cèsar August Torras, 1902
https://comarcadecamprodon.cat